2023
2023
Carmina Burana met piano en percussie

Samen met het koor 4-tune uit Retie brengt Couleur Vocale de Carmina Burana van Carl Orff. Niet in de klassieke bezetting met orkest, maar met twee piano's en een slagwerkensemble. Het werd zowel voor onze koorleden als voor het publiek een bijzondere ervaring!

2022
Meer ervaringen

2 Waalse, 2 Brusselse en 2 Vlaamse koren (waaronder Couleur Vocale) namen deel aan Singing Brussels Marollen, een intercultureel koorfestival. Dit bracht ons ons ver buiten onze comfortzone - maar wel een fantastische ervaring!

2021
Het Requiem van Mozart

In het najaar van 2021 voerden we tweemaal het Requiem van Mozart op in Antwerpen, samen met ensemble a en vier topsolisten. In moeilijke corona-omstandigheden was dit toch een fel gesmaakt concert!

2019
Koorreisje naar Amsterdam

In 2019 trokken we op city trip naar Amsterdam. Uiteraard namen we de tijd om de stad te bezichtigen. Maar we brachten ook een concertje in de Protestantse Kerk van Hoofddorp, en we hielden een repetitienamiddag met het Amsterdamse koor Convivium.

2018
Kraters en dromen

Met werken van o.a. Heinrich Schütz en Michael Jackson vierden we de vrede en de honderdjarige herdenking van het einde van WO I, in samenwerking met Harmonie De Vriendenkring van Berchem.

2017
Een tweede wereldpremière!

De viering van ons 50-jarig jubileum werd afgesloten met de wereldpremière van het werk "De Woestijn" van Stef Minnebo, op tekst van Hilde Keteleer.

2016
50 jaar Couleur Vocale

In 2016 bestond Couleur Vocale 50 jaar. Tussen oktober 2016 en oktober 2017 organiseerden we drie jubileumconcerten. Tijdens het eerste concert in oktober 2016 creëerden we het nieuwe werk "Les ailes rouges de la guerre", op tekst van de Belgische dichter Emile Verhaeren en op muziek van onze eerste tenor en huiscomponist Stef Minnebo.

2015
Meer kleur...

In 2015 vroeg het orkest Entente Cordiale ons mee te werken aan de uitvoering van het oratorium Elias van Felix Mendelssohn.

Ook lichte muziek en jazz kwamen in de loop der jaren bij verschillende gelegenheden aan bod. Een concert met bigband, backing vocals in een opnamestudio, diverse koorfestivals in binnen- en buitenland volgden.

Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum voerde Couleur Vocale drie concerten op, met als hoogtepunt de wereldpremière van Les ailes Rouges en De Woestijn, beide van de hand van onze eerste tenor, Stef Minnebo.

2014
Samenwerking

Samen met de Centrumharmonie Geel en enkele Kempense koren bracht Couleur Vocale het totaalspektakel Great War Remembrance Concert in de St.-Dimpnakerk te Geel en de Warande te Turnhout.

2008
Examen koordirectie

In 2008 koos Erik Demarbaix Couleur Vocale uit om zijn examen koordirectie af te leggen. De Chichester Psalms van Bernstein werden door het publiek zeer gesmaakt. 

2005 - 2007
Muzikale leiding

Begin 2005, nadat Ivo Jacobs gedurende twee jaar het dirigeerstokje in handen had, konden we de muzikale leiding weer toevertrouwen aan Peter Van Hoof. Koorzangers van het eerste uur breidden samen met enthousiaste, nieuwe leden hun muzikale mogelijkheden verder uit. Zo schitterde het koor in 2006 op de podia van de Vlaamse Opera te Gent en de Antwerpse Singel met een ruiker van koorpassages geplukt uit befaamde opera's. Op uitnodiging van het Symfonisch Koor Octopus volgden in 2007 uitvoeringen van Brahms’ Ein deutsches Requiem in de Singel en de Sint-Pieter en Pauwelkerk te Mol.

1998
Couleur Vocale

In 1998 kreeg het ensemble zijn huidige naam, Couleur Vocale. We zijn immers een gezelschap met een gevarieerd repertoire, dat een veelheid aan klankkleuren uit zijn stemmen kan toveren.

1984
Franse impressionisten

In 1984 legde Wiske de directie van het koor in handen van haar zoon, Peter Van Hoof. Hij vernieuwde het repertoire en realiseerde daarmee opgemerkte optredens. Met concerten rond de Franse impressionisten leidde hij het koor naar een nieuw hoogtepunt. Ook jazz, swing en lichte muziek kregen vanaf dan aandacht, zonder de oude muziek uit het oog te verliezen.

1978
Start fa-mi-la​​

In 1978 startte Wiske Van Hoof-Moerenhout met een gemengd jeugdkoor. Net als het kinder- en meisjeskoor dat zij opgericht had in 1966, kreeg het de naam fa-mi-la, verbonden aan de school Heilige Familie te Berchem. De vrouwenstemmen werden gerekruteerd uit het meisjeskoor, voor de mannenstemmen werden jonge familieleden en geliefden aangeworven. Ze boekten mooie resultaten op festivals in binnen- en buitenland met muziek van Lassus tot hedendaagse Vlaamse componisten.