Ontdek onze rijke geschiedenis, het kleurrijke repertoire en de schalkse snuiters die het brengen...

Deze korte geschiedenis vertelt je wat meer over Couleur Vocale…

Het koor repeteert tweemaal per maand op zondagavond in de lokalen van de Heilige Familie school te Berchem. Een technische muziekbagage is niet noodzakelijk. Een stemproef voor de dirigent na een inloopperiode bepaalt of je stemtechnisch het gewenste niveau kan halen. Het koor verzorgt intern stemvorming per stemgroep.

Als kamerkoor verzorgde Couleur Vocale reeds verscheidene concerten met een uiteenlopend programma. Op de affiche stonden zowel de leerlingen van Bach als de Franse impressionisten of Engelse kerstmuziek. Daarnaast illustreren een dubbelconcert met combo en bigband en het inzingen van backing vocals (live en studio) de veelzijdigheid van zangers en repertoire. Met andere koren en instrumentale ensembles werden grotere werken uitgevoerd. Op het programma stonden o.a. ‘Die Schöpfung’ van Haydn, ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms, ‘Elias’ van Mendelssohn. Recent werd in Geel en Turnhout ‘The Great War Remembrance Concert’ ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog opgevoerd.

Een uitgebreid basisrepertoire biedt de mogelijkheid om de muzikale invulling van verschillende gelegenheden te verzorgen (huwelijken, recepties, conferenties,…). Daarin komt vooral het lichtere genre uit westerse muziekstijlen van renaissance tot heden aan bod. Hierbij tonen de koorleden vaak hun andere muzikale kwaliteiten door het arrangeren van speciale verzoeknummers of op te treden als instrumentale of vocale solisten.

Onze muzikale en sociale ambities zijn complementair en evenwaardig. Tijdens het jaarlijkse koorweekend leeft groot en klein zich uit in een reeks ontspannende activiteiten. Koorzangers van het eerste uur breiden samen met enthousiaste, nieuwe leden onder impuls van dirigent Peter Van Hoof hun muzikale mogelijkheden verder uit. Couleur Vocale houdt van een uitdaging en kijkt uit naar elke muzikale prikkel. Wie kleur wil bekennen is welkom om de twee weken op zondagavond in Berchem: neem een kijkje op onze contactpagina !?